PaanMFR Blog

4 Comment(s)

Buatlah Main-Main Niat Puasa Tu

Bila start bulan puasa ramai blogger share doa niat puasa di blog masing-masing, share di twitter, share di facebook. Tahniah diucapkan kerana ingat mengingati sesama kawan. Namun dalam pada itu ada juga yang ntah...

6 Comment(s)

Kembara Tarawih – Surau Mutiara Damansara

Bismillah.. Haa?? Surau? Kata nak pergi masjid!? Mesti itu soalan korang kan? OK, mari aku cerita. Surau Mutiara Damansara ini merupakan surau yang dinaiktaraf sebagai masjid. Surau ini digunakan untuk Solat Jumaat setiap minggu....

3 Comment(s)

Kembara Tarawih – Jom Timba Pengalaman

Wah, macam rancangan TV ala-ala Travelog pulak. Sempena kedatangan Ramadhan yang mulia ini, aku nak juga try sesuatu yang baru, sesuatu yang lain la orang kata. Kalau abg Fedtri Yahya ada rancangan Masjid ke...

3 Comment(s)

Sejarah Cerapan Anak Bulan

Bila tiba waktu dan saatnya, pasti setiap pelusuk rakyat Malaysia akan terpaku di hadapan TV untuk menyaksikan pengumuman peristiwa penting oleh Peyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia iaitu Y.M Tengku Tan Sri Dato Sri Ibrahim...