Aktifkan NJOI dengan PERCUMA

NJOI Decoder & Remote b

1. Ini BUKAN ADVETORIAL mahupun ENTRY BERBAYAR mahupun IKLAN.

2. Tetapi sekadar perkongsian berita menarik untuk bekas-bekas pelanggan Astro yang sudah mematikan servis Astro mereka tetapi masih menyimpan DEKODER serta PIRING SATELIT.

3. Anda boleh AKTIFKAN serivs TV Satelit Percuma dari Astro iaitu NJOI tanpa sebarang bayaran tambahan.

4. Benar bulan lepas sehingga 30 April 2014, Astro ada menawarkan pengaktifan ini kepada bekas pelanggan mereka, namun anda boleh aktifkan dengan PERCUMA walaupun sudah habis tempoh tawaran tersebut.

5. Caranya.. Pastikan anda bersedia dengan butiran diri seperti No Mykad, No Telefon yang digunakan semasa melanggan Astro dan NOMBOR AKAUN LAMA Astro anda.

6. Anda juga memerlukan NOMBOR SIRI DEKODER dan NOMBOR SMART CARD dekoder anda. Nombor-nombor ini ada ditulis di belakang dekoder anda.

7. Telefon servis khidmat pelanggan NJOI di talian 03-95438100

8. Kemudian minta pegawai yang menerima panggilan anda untuk aktifkan langganan NJOI.

9. Selepas semuanya selesai, hidupkan dekoder anda dan biarkan dalam mod STANDBY. Display menunjukkan WAKTU

10. Tunggu selama 48 jam sebelum anda membuka siaran.

Screen Shot 2014-05-20 at 10.49.24 PM

You may also like...

19 Comment(s)

  1. saya nak stop astro berbayar dan tukar tukar ke pakej NJOI 3 percuma sseumur hidup masih boleh lagi ke? klau boleh apa langkah-langkah perlu saya buat ..sila berikan maklumat cara yang perlu saya buat .

    [Reply]

    PaanMFR Reply:

    Boleh. Boleh pergi ke Astro di Midvalley untuk penutupan akaun dan aktifkan Njoi.

    Sebelum ini, saya gunakan decoder yang sama untuk Astro, kemudian buat penutupan akaun kerana pindah rumah. Decoder bawa sekali.

    Selepas pindah rumah, hubungi semula Astro untuk aktifkan Njoi.

  2. chesu bt saad says:

    sya dh msuk astro berbayar tetapi saya nak ubah untuk menggunakan njoi,saya mempunyai kontrak selama 2 thn dgn astro berbayar,sya pernah bertanya klau saya x nak ambil astro tu x pa ka,tapi klau tetap x mau ambil kna byar RM1000,skarang sya dh psang astro berbayar di rumah sya.tlong bantu sya

    [Reply]

  3. Rose says:

    saya ada melanggan njoi….siaran xada….di tv hanya tertulis maaf diatas ganggun perkhdamatan…untuk menyambung perkhdamatan sila sms ke 66688…sms mahal..dah sms sampai sekarang pun masih sama….kenapa njoi berhentikan siaran …saya x faham…tolong saya…

    [Reply]

  4. M.izuan mazlan says:

    Saya Nak tau maklumat akaun persendirian Njoi bagaimana?

    [Reply]

  5. ana says:

    saya ingin bertanya jika piring njoi dirumah saya diusik sedikit dan digoyang kan juga adakah ia nya rosak ? apakah yang perlu saya buat kerana di televisyen tiada tindak balas dan tidak ada siaran

    [Reply]

  6. M.Azwan Bin Etin says:

    Srry ganggu kami sdh pasang astro njoy tetapi sekali pasang smart kad ad sesuatu muncul dikatakan”KAMI MEMOHON MAAF DI ATAS GANGGUAN PERKHIDMATAN UNTUK MENYAMBUNG PERKHIDMATAN ,SILA SMS:ASTRO RCO 011048361031 DAN HANTAR KE 66688″jadi smua tu sdh sya buat sya sdh sms dan ikut seperti panduan yang di berikan .tetapi balasan sms itu”RECONNECTION REQUEST IS UNSUCCESSFUL DUE TO SYSTEM MAINTENANCE .PLEASE TRY AGAIN AFTER 3 HOURS, WE APOLOGISE FOR THE INCONVENIENCE CAUSED/ASTRO” jafi tolong terang kan apa masalah nyaa ini yaa tq

    [Reply]

  7. azmi says:

    Saya dh tak guna astro..kalau akauan astro dh lama tak bayar boleh ke saya tukar njoi

    [Reply]

  8. Jan bold says:

    Apa masalah astro njoi.call x jawap..ingat kredit free ka dh laa mahal..dh atar sms 66688 kpd mnyambung perkhidmatan .tapi haram x balas pun..sabar lg nie..

    [Reply]

  9. firdaus says:

    Dulunya saya dah terminate line astro. kemudian pihak astro call beritahu utk guna line astro njoi secara percuma menggunakan decorder yg lama(silver).Ok juga tu dapat tenggok free. Tq astro. dlm 2-3 bulan problem sekarang channel kejap ada kejap tak ada.. kadang saya off kan decorder silver tu dlm 10 minit on semula.. kadang kala baru dpt channel. adakah saya perlu tukar ke decorder sebenar njoi (hitam)

    [Reply]

  10. Suriati says:

    saya ada melanggan njoi….siaran xada….di tv hanya tertulis maaf diatas ganggun perkhdamatan…untuk menyambung perkhdamatan sila sms ke 66688…sms mahal..dah sms sampai sekarang pun masih sama….kenapa njoi berhentikan siaran …saya x faham…tolong saya…

    [Reply]

  11. Nor asidah says:

    Saya dah langgan njoi..kemudian ada pihak astro kol ada kan njoi promosi untk langgan pek jimat…so Saya langgan lah..tapi sekarang Saya nak tukar kepada njoi balik..macam mana????

    [Reply]

  12. Shamsul says:

    Saya baru lagi langgan njoy..masaalahny kenapa setiap kali on ..asyik restart dn struck cerita/filem yang saya nak tengok..apa masaalah dekoder njoy..??? Asyik menggung ke chanel 100 sahja..

    [Reply]

  13. Steve says:

    Sesiapa yang masih Guna set box sliver Njoi SD Dan smart card Njoi golden yang aktif beritahu saya. Saya suka Njoi lama. Dan set box sliver. Kalau ada beritahu tahu saya.

    [Reply]

  14. ? says:

    saya xphm btoi la..saya dah settle bil astro..saya nak stop astro nk guna njoi..dorag ckp 3 hri…siaran akan ada blik sperti biasa dh la xboleh tgok tv….ni dah sampai seminggu dah ni..xda sebarag panggilan …adoiii fedupp toi ler guna njoi.nie..mcm nk buang ja.ha..

    [Reply]

  15. rusli says:

    Srry ganggu kami sdh pasang astro njoy tetapi sekali pasang smart kad ad sesuatu muncul dikatakan”KAMI MEMOHON MAAF DI ATAS GANGGUAN PERKHIDMATAN UNTUK MENYAMBUNG PERKHIDMATAN ,SILA SMS:ASTRO RCO 011048361031 DAN HANTAR KE 66688?jadi smua tu sdh sya buat sya sdh sms dan ikut seperti panduan yang di berikan .tetapi balasan sms itu”RECONNECTION REQUEST IS UNSUCCESSFUL DUE TO SYSTEM MAINTENANCE .PLEASE TRY AGAIN AFTER 3 HOURS, WE APOLOGISE FOR THE INCONVENIENCE CAUSED/ASTRO” jafi tolong terang kan apa masalah nyaa ini yaa tq

    [Reply]

  16. Shahmizan bin taib says:

    Sye dah msk njoi tapi sye nak tambah cannel cartun network atau disneyland bole ke mcm mana.

    [Reply]

  17. duogbachma says:

    I especially like this problem

    [Reply]

  18. ab says:

    Oh! DO you drink beer in Bankok?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Shares